Chemical Concrete Surface Hardners and Sealers

Waarom

De schaarste aan industriegronden en de algemene tendens in de industrie naar de renovatie van bestaande panden hebben ons via de loutere reiniging geleid naar het opwaarderen van bestaande betonvloeren. Waar reiniging niet altijd een uitkomst biedt, heeft ons de voeling met natuursteen en de behandeling daarvan de aandacht laten toespitsen op het renoveren van betonvloeren zonder het slopen van de bestaande vloer of het aanbrengen van nieuwe betonbedekkende materialen:

InTelliFloor

InTelliFloor beantwoordt aan de hedendaagse eisen voor zuiverheid, stijl, prestatie en behoud van het milieu. Geld besparen op onderhoud, bestaande betonproblemen oplossen en de creatie van een nieuwe look zijn samengevat de meest algemene voordelen van gepolijst beton!

Wat is het?

Het is een revolutionair PERMANENT proces voor betonvloer restauratie. Versleten, vuil, moeilijk te onderhouden, stofferig beton wordt mechanisch hersteld door fresen/diamantschuren, chemisch gehard via impregnatietechniek en gepolijst tot een glanzende afwerking. Daar de glans komt vanuit de beton zelf, zal er nooit iets afpellen, vervagen, barsten of vergelen. Er is geen droogtijd of curing, dus de herstelde vloer kan onmiddellijk weer in gebruik genomen worden.Het proces is geurloos, stofvrij en milieuvriendelijk.

Diamant? Inderdaad, de beton wordt opvolgend via metaalgebonden diamant geschuurd, vervolgens geslepen en gepolijst via kunstharsgebonden diamant in elkaar opvolgende droge werkgangen tot het gewenste resultaat wordt bekomen.

Chemie? De vloer ontleedt deels zijn grote kracht aan het impregneermiddel dat kristalgroei in de toplaag van het betonoppervlak veroorzaakt waardoor zowel een densifiëring als een verharding ontstaat. Deze chemische reactie heeft tijd nodig en kan tot 30 dagen lang nawerken om tot volledige sterkte te komen. Het type en de aard van het gebruikte middel vormen een extra schild tegen indringing van water, olie en vetten.

Nu en dan ontstaat er goed idee, een aanpak met mogelijkheden, een oplossing voor vele problemen; een nieuw product dat tijd nodig heeft om opgemerkt te worden! - hard : we combineren één van de oudste en tevens hardste oppervlakken met een moderne technologie naar een oppervlak met ongeëvenaarde eigenschappen. - onverslijtbaar : de vloer gaat langer mee en dit via beduidend minder onderhoud. - prachtig: de natuurlijke aspecten van een gestorte betonvloer worden bewaard en leveren met de fijne afwerking het aanvoelen en uitzicht van natuursteen.

Van beton is in het verleden altijd gedacht dat het een ondervloer is die bedekt moet worden met één of ander produkt. Feit is echter dat beton verdicht kan worden en verhard naar een quartz-achtig kristal. Eens dit proces zich doorzet, kan min of meer dezelfde kennis aangewend worden van de natuursteenafwerking om het te polijsten. Dit proces is de laatste jaren sterk verfijnd en heeft een kwalitatief hoogstaand eindresultaat.

Na het diamantgebaseerde polijsten is het enige uit te voeren onderhoud het verwijderen van het opliggende vuil. Zelfs kauwgom kleeft immers niet aan een gepolijste vloer. En een bijkomend voordeel voor industrieel gebruik is dat heftruck sporen zich niet meer hechten aan het oppervlak! · Ideale aanpak voor zones met hoge verkeersintensiteit: · Magazijnen (met heftrucks en palletwagens) . Scholen · Verkoopsoppervlakken in groot- en kleinhandels · kantoorruimten · Assemblage lijnen · Garages ... en eender waar de natuurlijke look, presentatie en prestatie van beton vereist is.

Vergelijk de uitzonderlijke eigenschappen van InTelliFLoor met traditionele vloerbedekkingen of vloersystemen.

Ben Vandereycken

Eindresultaat?

InTelliFloor wordt in de praktijk gezet met het oog op een schone omgeving met een overschot aan gebruiksgemak en levensduur. Iedereen reageert goed op luister, glans, diepte, doorzichtigheid, textuur en zuiverheid. Het uiteindelijk uitzicht van de beton wordt bepaald door de originele samenstelling van de aggregaten, kleurmix en gewenste afwerking langs opdrachtgevers zijde. Sommigen zullen het hip, cool of net klassiek heten. Andere functioneel omdat ze geïnteresseerd zijn in stijl, hardheid en levensverwachting van het materiaal. Hoe U het ook wenst te noemen , gepolijst beton komt tegemoet aan de veeleisende markt -- het hippe en het functionele met kosten en voordelen die andere materialen niet kunnen voorleggen.

Hoe lang gaat het mee?

InTelliFloor gaat veel langer mee dan traditionele afwerking en dit zonder het gebruik van reinigers, wassen, polymeren of andere zelfopofferende coatings. Het is virtueel onderhoudsvrij met de laagste kost per meter van eender welke vloerafwerking.

Garantie

Dit proces is gegarandeerd, en dit voor zolang de vloer in gebruik blijft, nooit te pellen, blazen of barsten en stopt volledig het 'stoffen' van beton.

Reiniging van gepolijste betonvloeren:

· Vlakmop · Stofzuigen, vegen of schrobautomaat · Liefst met zuiver water of onder toevoeging van een neutraal tot sterk alcalisch middel.

Conclusie

Het opvolgend schuren/verdichten en verharden/slijpen/polijsten van beton is een gedegen alternatief voor uw opties in oppervlakte coatings en andere afwerkmaterialen voor zowel oud alsook nieuw beton. In het geval van nog te storten beton kan er in samenspraak met betrokken partijen gekozen worden voor specifieke kleurstelling, gebruik van aangepaste granulaten en instrooimogelijkheden.

Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Kijk maar eens rond in onze showroom, deze ligt over heel de Benelux verspreid, betreffende het potentieel voor uw nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Chretien Boelen