Chemical Concrete Surface Hardners and Sealers

InTelliFloor

InTelliFloor is een vloerconcept - een gedachtengang en aanpak met aandacht voor mens, milieu en omgeving waar het wordt toegepast. InTelliFloor kan zoveel betekenen, in principe te ruim om de mogelijkheden in een algemeen kader op te sommen. Gaande van een loutere functionele vloerrenovatie over esthetische kleurcorrecties tot een hoogglansgepolijste vloerafwerking met onverslijtbare veiligheidsaanduidingen in het vloeroppervlak ingebed.

Algmeen gesteld zal het InTelliFLoor concept U maximale voldoening en gebruiksgemak bieden in relatie tot de prijs die U ervoor in uw specifieke omgeving wordt gevraagd - of het wordt ingezet met de nadruk op vloerrenovatie of als veiligstelling van de investering in geval van een nieuwe betonvloer - Dit staat als een paal boven water !

Waarom InTelliFloor? Wat kan dit minstens voor U betekenen?

Stopt het (ver)stoffen van beton
In normaal ongepolijst beton worden er kleine deeltjes naar het oppervlak gedrukt door een opwaartse kracht, uitbloeiing genoemd. Deze continue kracht om deeltjes naar het oppervlak te duwen wordt heel toepasselijk het 'stoffen' van beton genoemd. Het stoffen van beton drukt eveneens epoxies af van het oppervlak en kan van onderhoud een kostbare prioriteit maken. Diamant gepolisjt beton stopt het stoffen volledig en zorgt hierdoor voor een veel gezondere werkomgeving.

Vlekwerend
Eenvoudig gezegd, een diamant gepolijste vloer, deskundig verdicht en verhard via de juiste middelen, zet een poreuze betonvloer om in een oppervlak dicht genoeg om water, olie en andere vervuiling geen kans te geven om in te dringen.

Oude vloeren zelfs beter dan nieuwe
Er zijn wel een dozijn redenen waarom betonvloeren falen wanneer ze ouder worden: regenschade, oppervlaktespanning, delaminatie, curing problemen, curling, porositeit, hoogteverschillen tussen vloerdelen ... de lijst gaat nog veel verder. Maar het InTelliFloor concept kan eender welke vloer er beter doen uitzien dan een nieuwe. Een deel van de top van de vloer wordt effectief verwijderd (inclusief coatings, reparaties ...) en het deel dat eens onder het oppervlak was, wordt verhard en verdicht tot een nieuwe afwerking. Oud, zwak, poreus, beton kan worden versterkt en zowel slijt - als slagweerstand verhoogd eens de vloer wordt gepolijst via diamant.

Meer rendement van aanwezige verlichting
In geval van een vloer met een dergelijke reflectie zal de verhoogde lichtopbrengst in de ruimte het niet enkel aantrekkelijker maken voor de energierekening maar de vloer zelf zal ook mooier voorkomen, en voor de werknemer of bezoeker is het aangenamer in de ruimte te verblijven. Welk ander vloertype kan je dit voordeel bieden?

Minder glad, meer veiligheid !
Wanneer een betonvloer via diamant gepolijst wordt, kan hij er als glas gaan uitzien, maar heeft een hogere antislip waarde dan gewoon beton. Het is moeilijker te glijden op een gepolijste vloer, nat of droog.

Bandensporen behoren tot het verleden
In andere vloersystemen zijn bandensporen gedoemd om te blijven tot de vloer wordt hersteld. Bij een diamant gepolijste vloersysteem maakt normale reiniging hier onmiddelijk mee komaf.

Minder slijtage aan banden
In industriële omgevingen met middel tot intensief gebruik veroorzaken oppervlakteruwheid en oneffenheden voortijdige bandenslijtage. De meeste betonvloeren hebben licht schotelende randen langs zaagsnedes en dilataties, daar waar het beton lichtjes opkrult tijdens de hydratatie. Past U het InTelliFloor concept toe, dan zullen deze oneffenheden en hoogteverschillen volledig uitgenivelleerd worden via het diamantschuur systeem. U zal alvast van de heftruckbanden veel langer plezier hebben. Om nog niet eens te spreken over de toename van het chauffeurscomfort !

Minder onderhoud : meer resultaat
De meeste vloersystemen, zelfs gevlinderde betonvloeren, vereisen aggressief schrobben. Olie, verf en andere vlekveroorzakende vervuiling kan een blijvende aftekening opleveren. Maar een diamant gepolijst vloersysteem heeft dergelijk intens onderhoud niet nodig - het oppervlak is zo dicht en gecompacteerd dat olie en andere stoffen afstoot, hetgeen reiniging natuurlijk veel makkelijker maakt.

Weinig of geen oponthoud bij installatie
Behandelde delen kunnen onmiddellijk weer in bedrijf genomen worden. Dankzij het zuivere proces, het gebrek aan enige toxische of schadelijke middelen, hebben we reeds voedselverwerkende bedrijven, farmaceutische ondernemingen, logistieke groepen geholpen hun specifieke vloervoorwaarden te behalen en dit zonder exlcusieve toegang tot de in productie zijnde vloeren.

De kosten? Denkt U eerder in besparingen !
De besparingen van een diamantgepolijste betonvloer manifesteren zich reeds bij de installatie. Dit in vergelijking met vele overlagende vloersystemen. De meest baanbrekende besparingen komen pas bij gebruik tot uiting: onderhoud, reiniging, lichtopbrengst, ... en last but not least: dragen algemeen bij tot het energiecertificaat: Duurzaam Bouwen. Op eenvoudig verzoek bezorgen wij U hierover alle relevante informatie.

Presentatie en esthetiek
Diamant gepolijst beton volgens het InTelliFLoor concept wordt meermaals 'marmer' of 'glas' genoemd; het is zo zacht, gelijk en aantrekkelijk. Geen andere vloer kan een dergelijk levendig aanzicht bieden met alle voordelen van een industriële afwerkingskwaliteit. Kunststoffen komen niet eens in de buurt. Foto's kunnen helpen het verhaal te vertellen, maar een live demonstratie op uw vloer zal U overtuigen.

Levensduur en levenscyclus
Er is gewoon geen vergelijking met andere vloersystemen op het vlak van levensduur. De eerste gepolijste vloerinstallaties (-9 jaar) zijn nog steeds in uitstekende conditie. En in het geval dat ze renoveerd zouden moeten worden, volstaat een simpele polijstgang, en dus tegen een fractie van de originele kostprijs, om ze weer up to date te brengen. Zodoende staan deze vloeren met een minimale inspanning weer opnieuw aan het begin van een zich steeds herhalende levenscyclus. Geen enkel ander vloersysteem biedt deze eigenschap. In principe is het dus gissen naar de uiteindelijke levensduur van dit vloerenconcept...

We hebben nu net 6000 vierkante meter afgerond bij het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen. Daar worden de InTelliFloors gebruikt in het kantoor en laboratorium....

Jeroen Ruitenbeek, Moru Schuurservices
Directeur